Tarkkasilmäinen löytää esimerkiksi auringonkukasta matemaattisen mallin, sillä jättiläismykeröön kehittyvät siemenet ovat järjestyneet kahdeksi keskustasta eri suuntiin lähteväksi spiraalikuvioksi. Kun kummankin spiraalin rivien lukumäärä lasketaan yhteen, saadaan Fibonaccin lukujono, jossa jokainen luku on kahden edellisen luvun summa.Tässä blogissa Järvenpään lukion luma-linjan opettajat ja opiskelijat summaavat tietämystään luonnontieteistä, esittelevät projekteja ja tehtäviä sekä kuvia opiskelusta luma-aineissa. Blogissa viljellään myös luonnontieteitä yleisemmällä tasolla.

keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

LUMA-viikko ja projektityöt

Lumalinjalaiset ovat läpi lukuvuoden tehneet fysiikan, kemian, biologian ja maantieteen opintojaksoihin kuuluvaa laajempaa projektityötä, jossa on tarkoitus yhdistää edellä mainittuja oppiaineita. Lumalaisten opinnot huipentuvat LUMA-viikolla 18.-21.4., jolloin energiaa ja ruokaa käsittelevät työt asetetaan esille lukion tiloihin. Esillä on postereita, pienoismalleja ja esimerkiksi itse kehitettyjä pelejä. Tässä on Tuomo Kaajan kirjoittama artikkeli aurinkopaneeleista.

LUMA-viikolla lukion tiloista löytyy "tuo tullessasi ja vie mennessäsi" maksuton kirppispöytä. Kiertotalousajattelun mukaisesti ehjiä ja hyväkuntoisia tavaroita, joita ei enää käytä, on hyvä laittaa jakoon. Lisäksi viikon ohjelmaan kuuluu vierailijaluentoja sekä LUMA-olympialaiset sirkkajälkiruokailutarjoilua unohtamatta.

Eräs lumaryhmä kutsui projektityönään Katariina Rommin Fazerilta kertomaan tulevaisuuden ruoasta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti