Tarkkasilmäinen löytää esimerkiksi auringonkukasta matemaattisen mallin, sillä jättiläismykeröön kehittyvät siemenet ovat järjestyneet kahdeksi keskustasta eri suuntiin lähteväksi spiraalikuvioksi. Kun kummankin spiraalin rivien lukumäärä lasketaan yhteen, saadaan Fibonaccin lukujono, jossa jokainen luku on kahden edellisen luvun summa.Tässä blogissa Järvenpään lukion luma-linjan opettajat ja opiskelijat summaavat tietämystään luonnontieteistä, esittelevät projekteja ja tehtäviä sekä kuvia opiskelusta luma-aineissa. Blogissa viljellään myös luonnontieteitä yleisemmällä tasolla.

torstai 16. tammikuuta 2014

Päivä tiedetoimittajana Aalto-yliopiston tekniikan päivillä

Luonnontieteellisen suuntaumisvaihtoehdon ja koululehti Järjen toimittajien pieni mutta innokas joukko suuntasi tortaina 16.1 Aalto-yliopiston tekniikan päiville. Tehtävänä oli harjoitella toimittajan ammattia tekemällä lyhyitä blogijuttuja we.learn.it- projektin kehittämälle nettialustalle. Samalla opiskelijat tutustuivat tekniikan päivien monipuoliseen luentotarjontaan, erilaisiin työpajoihin sekä ständeihin. Tapahtumasta kerättiin aimo annos tietoa mm. ilmastonmuutoksesta, sisäilman laadusta ja sään ennustamisesta.


We.learn.it- projektissa on mukana mm. Aalto-yliopisto ja Järvenpään lukio.

Päivä sisätiloiltaan varsin erikoisen muotoisessa Dipolissa alkoi infolla, jossa Anna-Kaarina Kairamo ja koulumme alumni Miko Saari esittelivät työskentelyn periaatteet. Opiskelijat valitsivat aiheensa tekniikan päivien runsaasta luento ja ständi tarjonnasta ja syöksyivät tutustumaan toimittajan työhön. Aikaa homman tekemiseen oli pitkästä matkasta johtuen vain kolmisen tuntia, mutta kaikki saatiin valmiiksi muutamaa minuuttia ennen dead linea. Juttuja kertyi mm. ihmeellisestä ilmasta, tulevaisuuden ilmaston ennustamisesta, sisäilmaongelmista ja Terra Cognitan erinomaisesta kirjatarjonnasta. Opiskelijoiden tekemiin juttuihin voi tutustua tästä päivä tiedetoimittajana blogisivustosta ja lisää tarinoita Dipolista ilmestyy myös lähiaikoina koululehti Järjen sivustolla.
 
 
Jon-Erik ja Tanja viimeistelevät tekstiään, taustalla äidinkielen lehtori Marjaana Svala

We.learn.it- projekti jatkuu ja tavoitteena on, että opiskelijamme pääsevät  ensi vuonna esittelemään omia projektitöitä ja tutkimuksia projektin ständille. Siemenrahaa toimintaan on jo anottu ja saatu. Myös päivä tiedetoimittajana työpaja saatetaan toteuttaa uudelleen vuoden kuluttua, joten ehkä tammikuussa 2015 tieteen päiviltä päivittyy tänne uusia mielenkiintoisia juttuja.



                                                                                                                               Joona Svala







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti